Gaidot kupenas. Ingvera tēja

Laika ziņās sola pirmās salnas, kedas nomaina zābaki un klāt karsto dzērienu sezona! Skaistuma dienasgrāmata iesaka pagatavot ingvera tēju!

Ingveru Ķīnas medicīnā lieto jau 2500 gadus. Grieķi to lietoja kā maizes sastāvdaļu, bet Ziemeļamerikas pirmajās kolonijās ingvera alus atviegloja nelabo dūšu no svešu krastu iekarošanas.

Ingvers lieliski novērš nelabu dūšu, veicina gremošanu, mazina iekaisuma procesus. Noder dažādu vīrusu infekciju slimību simptomu mazināšanai un sasilda aukstā laikā. Ingveram tiek piedēvēta pat afrodiziaka statuss! Karijs un ingvers – tās ir manas ziemas garšvielas, kas liek asinīm riņķot straujāk!

Tējas pagatavošanai sagriez vai sarīvē (ja vēlies stiprāku tēju) ingvera sakni, pievieno pāris šķēlītes citrona un pārlej ar karstu ūdeni. Medu gan pieliec dzērienam tikai tad, kad tas ir nedaudz padzisis, lai saglabātu visas tā ārstnieciskās īpašības. Gatavs baudīšanai!

Advertisements

3 thoughts on “Gaidot kupenas. Ingvera tēja

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

WordPress.com blogs.

%d bloggers like this: