Saules aizsardzība – Lierac Sunific

Pavasara pirmās saulainās dienas ir laiks, kad es sāku intensīvāk lietot saules aizsardzības krēmus. Lai gan daudziem ikdienas krēmiem, dekoratīvās kosmētikas produktiem un populārajiem BB krēmiem ir pievienots saules filtrs, es tomēr drošai aizsardzībai izvēlos atsevišķu krēmu, ko man ir vieglāk uzklāt pietiekami lielā daudzumā un precīzi. Šobrīd izmēģinu Lierac Sunific sērijas krēmus, kuri satur UVA, UVB filtrus un anti anging sastāvdaļas, kas papildus kopj ādu un aizsargā.

lierac_sun

Visbiežāk ikdienā izmantoju Lierac Sunific Suncare Velvet Cream SPF 30. Krēms ir salīdzinoši viegls, labi iesūcas ādā un padara to samtainu. Es papildus mitrināšanai zem šī aizsargkrēma lietoju kādu viegli mitrinātāju vai serumu (Mirra Angio balzamu, Vichy Idealia vai Lierac Mesolift serumu), bet arī pats par sevi šis saules krēms ir labs, jo satur ādu kopjošas sastāvdaļās – noni augļu, frangipani ziedu ekstraktus, roucou eļļu, aprikozu un saulespuķu eļļu. Pētot iepakojum, atradu informāciju, ka šīs līnijas aizsargkrēmi vienlaicīgi satur arī iedegumu veicinošas sastāvdaļas, ko gan dzīvē vēl neesmu spējusi novērtēt, jo vairāk skatos, lai neparādītos nepatīkamie pigmentācijas plankumi (man tādi ir zem vienas acs un uz augšlūpas). Šis noteikti ir viens no maniem mīļākajiem SPF krēmiem vieglās un patīkamās tekstūras dēļ. Vienīgais mīnuss- specifiskā smarža, bet tā ir gaistoša un dienas laikā uz sejas nav jūtama.

lierac_sun_2

Lierac Sunific Solaire Extreme Creme Invisible SPF 50+ es biežāk izmantoju brīvdienās, kad plānota ilgstošāka uzturēšanās saulē. Tā tekstūra ir biezāka, barojošāka un smagnējāka, bet nekas katastrofāls, jo aptuveni pēc 10 minūtēm tas pieklājīgi iesūcas ādā. Tas labi klājas un neatstāj seju baltu, kā tas bieži vien ir ar saules aizsargkrēmiem ar augstu SPF. Droši vien taukainai ādai tāds krēms nebūs piemērots. Parasti šo krēmu pietiekami biezā slānī uzklāju labu brīdi pirms iziešanas no mājas, ļauju tam iesūkties, pēc tam viegli nosusinu ar salveti un piepūderēju seju. Arī šis krēms satur dažādus augu ekstraktus –  frangipani, alveju un jasmīnu eļļu.

Par Lierac izmantoto filtru stabilitāti man vēl jāpārliecinās vasaras saules spēcīgajos staros, bet pagaidām esmu ar šiem krēmiem ļoti apmierināta. Man patīk iepakojums, tekstūra, uzklāšana, iesūkšanās, papildus kopjošās īpašības. Pretenzijas tikai pret aromātu.

Un, protams, atcerēsimies par pareizu uzklāšanu. Saules aizsargkrēms ir jāuzklāj bagātīgi, to nevajadzētu izsmērēt plānā kartiņā un izlīdzināt tik smalki kā tonālo krēmu, tādejādi momentā samazinot tā aizsardzību vairākas reizes. Saules filtrs jāatjauno ik pēc pāris stundām – šim gan es spēju sekot tikai pludmalē.

Vai jums saules aizsargkrēmi ir iegājuši ikdienas lietošanā? Un varbūt pat ir izdevies atrast to vienu krēmu, kur ir viss – kopšana, SPF un pat tonis un viss pilnīgi ideālā balansā?

15 thoughts on “Saules aizsardzība – Lierac Sunific

  1. Viens, kas apvieno visu ir Biodermas SPF ar tonīti, ir ok. Bet es tagad cenšos lietot jane Iredale pūderi, kam ir SPF 20 vai Armani Maestro Fusion tonālo, kam ir SPF 15, un pagaidām iztieku bez SPF vēl arī dienas krēmā.

    Paldies par apskatu par šiem krēmiem, primais, kas krīt acīs ir ļoti labs iepakojums ar dozatoru.

  2. Es arī cenšos ikdienā lietot krēmus ar saules aizsardzību. Vasarā līdz šim tā bija Bioderma ar toni (spf50), bet šobrīd lietoju L’Oreal CC krēmu, vai Maybelline BB krēmu, kuros arī ir aizsargfiltri – pagaidām viss ok.
    Domāju, ka šovasar Biodermas krēmu vairs nepirkšu, jo gribās kaut ko vieglāku (pēc tekstūras).

  3. Man patika Avene Hydrance Optimale (ar spf 25), jo viņam nav SPF krēmiem raksturīga baltuma un smaguma. Saulainām dienām ārpus pilsētas patika Bioderma Photoderm Max SPF 50+ for intolerant skin non-oily freshness effect (no nosaukuma visu var saprast 🙂

    • Man Avene gaida rindā (tiesa ar SPF 20), jāizlieto iesāktie dienas krēmi, tad verēšu ķerties klāt. Man Avenes krēms atstaja pozitīvu iespaidu, kad tikai ar to nodzīvojos pa Spānijas sauli ne reizi neapdegot.

  4. Tā kā man nav ļoti alerģiska āda attiecībā uz saules apdegumiem, tad ikdienā lietoju pavisam mazu filtu SPF 8, jo sēžu visu dienu birojā, bet mana mamma ir iemīļojusi ATACHE krēmu SPF 50, bet ar tonīti, kas izlīdzina viņas ādas toni un paralēli ideāli aizsargā. To laikam varam dēvēt par BB krēmu, jo ir gan SPF, gan tonis, gan anti-age un mitrināšana.

  5. Atbalsojums: Vasaras sejas krēmi – Vichy Idealia, Babe Hydronourishing, Avene Hydrance Optimale, Lierac Sunific | Skaistuma dienas grāmata

  6. Atbalsojums: Vasaras sejas krēmi – Vichy Idealia, Babe Hydronourishing, Avene Hydrance Optimale, Lierac Sunific

Komentēt

Veidojiet bezmaksas vietni vai emuāru vietnē WordPress.com.